woensdag 4 december 2013

Een mooi moment: parende neushoorns

Hallo,

Het is alweer even geleden, maar af en toe maak je van die momenten mee die je lang in je herinneringen blijven.

Deze week zagen we in het Safaripark de Beekse Bergen, hoe Calimero, een zeer grote mannetjes olifant, een van de dames probeerde te verleiden. Meteen gingen onze gedachten terug naar het voorjaar van 2010.

Voor de middag zou het zonnig zijn. Kortom, voor Ans en mij een reden om die dag al vroeg naar het Safaripark te gaan zodat we 's middags andere zaken konden afhandelen. Maar wie kon vermoeden dat we ondanks de kou, getuigen konden zijn van een, voor ons, uniek moment.

Op één van de grote weiden liep het mannetje van de neushoorns nerveus, maar op gepaste afstand, achter twee dames aan. Toen het mannetje toenadering zocht tot één van de vrouwtjes en het vrouwtje daarop zenuwachtig een plasje deed, wisten Ans en ik dat we geduld moesten hebben. We hebben ons in de kou gepositioneerd en rustig afgewacht. Tijd genoeg, want de paring van neushoorns kan wel  tot 45 minuten duren. Hiernaast ons cadeautje.

Groetjes,

Frans, http://www.jacoplaza.nl.


P.S. Wil je meer mooie foto's van het Safaripark zien, breng dan eens een bezoekje aan mijn forum: http://www.jacoplaza.nl/forumbb3

Geen opmerkingen: