zondag 1 december 2013

Zutphen..., een parel aan de IJssel

Beste luitjes,

Toen wij dit jaar in Amersfoort waren, kwamen we een echtpaar tegen dat nu weliswaar in Amersfoort woonde, maar hun roots hadden in Zutphen. "Amersfoort is mooi, maar we zijn verliefd op Zutphen!", dat was de slotzin die we meekregen bij ons afscheid. Wel..., dat moesten we Zutphen zelf maar eens gaan ontdekken.

Op donderdag, 5 september 2013 zijn Ans en ik naar Zutphen geweest. Zutphen, één van de zeven Hanzesteden aan de IJssel, de mooiste rivier van Nederland. Al eerder hadden we dat plan, maar vonden het weer niet goed genoeg om erheen te rijden. Was het gisteren dan wel mooi weer? Jazeker! Maar met 33 graden toch wel erg warm en de zon scheen naar mijn mening iets te uitbundig. Het maken van goed belichte foto's viel niet mee.

Was er nog meer dat roet in ons fotografiedagje gooide? Jawel..., er was niet alleen markt, maar ook een lang lint van kermisattracties (ont)sierde het centrum van Zutphen. De kermisattracties stonden over de Houtmarkt, Groenmarkt en de Zaadmarkt. En dat is jammer, want op deze manier konden we niets van deze mooi pleinen fotograferen. Daar zullen we voor terug moeten keren. Gelukkig is dat geen straf.

Groetjes,

Frans, http://www.jacoplaza.nl.


P.S. Wil je meer mooie foto's van Zutpen zien, breng dan eens een bezoekje aan mijn forum: http://www.jacoplaza.nl/forumbb3

Geen opmerkingen: