maandag 25 november 2013

Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum

Hallo luitjes,

Eind vorig jaar zijn wij naar het Spoorwegmuseum in Utrecht geweest. Het werd een dag waar we onszelf met de camera lekker konden uitleven.

Het Spoorwegmuseum is niet zomaar een museum, het is een belevenis voor het hele gezin!

Beleving
In het museum staat 'beleving' centraal. Je kunt niet alleen de mooie historische treinen bekijken, er is van alles te doen en te beleven. De verschillende 'werelden' van het museum vertellen het verhaal van bijna 175 jaar spoorwegen in Nederland. Saai? Helemaal niet!

De 'werelden' van Het Spoorwegmuseum
In 'De Grote Ontdekking' ga je terug in de tijd en beland je in een oude kolenmijn. Je hoort het verhaal van de uitvinding van de stoommachine en maakt kennis met de Arend, de eerste trein die in Nederland reed. In 'Droomreizen' nemen de acteurs van het museum je mee voor een reis met de sjieke Orient Express. En bij de 'Stalen Monsters' maak je een spannende rit langs levensgrote locomotieven. In 'De Werkplaats' staan de prachtige oude locomotieven en rijtuigen. Speciale EduTRAINers vertellen je graag meer over deze historische treinen.


Een feest voor kinderen
Vooral voor kinderen is het een feest om de 'werelden' van Het Spoorwegmuseum te ontdekken. Buiten kunnen de kids zich uitleven in de speeltuin en meerijden in het kindertreintje.

Dagje uit
Een bezoek aan Het Spoorwegmuseum duurt gemiddeld 3,5 uur, een heerlijk dagje uit voor het hele gezin!

Groetjes,

Frans, http://www.jacoplaza.nl.

P.S. Wil je meer mooie foto's van het Spoorwegmuseum zien, meld je dan aan voor mijn forum: http://www.jacoplaza.nl/forumbb3

Geen opmerkingen: