vrijdag 8 november 2013

Rotterdam, een stad die je zelf moet ervaren

Hallo,

Met een regelmaat brengen wij een bezoek aan Rotterdam. In Rotterdam is altijd wel iets te fotograferen en met mijn demontabele scootmobiel zijn de afstanden redelijk te overbruggen.

Rotterdam, World Port World City, is een stad die je zelf moet ervaren. Een jonge, dynamische wereldstad met een onstuimig kloppend hart. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Bij elk bezoek is de toch al imposante skyline weer uitgebreid en word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement. Dat maakt Rotterdam tot een stad die je steeds opnieuw kunt ontdekken.

Rotterdam vernieuwt
Het Rotterdam van nu is een loflied op de moderne architectuur, waar binnen- en buitenlandse architecten letterlijk en figuurlijk alle ruimte krijgen. Om Rotterdam Zuid nog beter met het noordelijk gelegen centrum te verbinden, is de Erasmusbrug aangelegd, vernoemd naar de Rotterdamse filosoof Desiderius Erasmus. Vrijgekomen havengebieden kregen een nieuwe bestemming als woon- en uitgaansgebied. De Kop van Zuid en het Lloydkwartier zijn hier interessante voorbeelden van, met hun spectaculaire hoogbouw en getransformeerde havengebouwen.

Rotterdam verovert de wereld
Havenstad Rotterdam is uitgegroeid tot een wereldstad. Hier bevindt zich het wereldwijde hoofdkantoor van Unilever en het grootste medisch centrum van Nederland, het Erasmus MC. De filmsector in Rotterdam groeit maar door, met het International Film Festival Rotterdam als jaarlijks hoogtepunt. Ontwerper Richard Hutten, lingerieontwerpster Marlies Dekkers en architect Rem Koolhaas maken wereldwijd furore, met Rotterdam als standplaats.

Groetjes, Frans, http://www.jacoplaza.nl.

P.S. De foto hierboven is gemaakt in Delfshaven en omgezet naar sepia. Wil je meer mooie foto's van Rotterdam zien, meld je dan aan voor mijn forum: http://www.jacoplaza.nl/forumbb3

Geen opmerkingen: